home [ ro | eng ]

Primul festival, primul premiu, marele premiu

Documentarul “Povești din Transilvania” a câștigat marele premiu ex-aequo la festivalul televiziunilor locale și producătorilor independenți, Simfest, de la Tîrgu-Mureș.

Juriul a apreciat “calitatea limbajului artistic folosit în evocarea unui eveniment dramatic din istorie”.

“Povesti din Transilvania”, este primul docu-fiction produs de REEA Image Studio.

Proiectul cuprinde cinci astfel de filme care reconstituie în stil “Discovery”, povești și legende din jurul bisericilor de lemn sau inspirate din viața unor preoți de excepție.

Echipa REEA Image Studio lucrează acum la al doilea episod, a cărui lansare este programată în a doua jumătate a lunii septembrie.

Zi de zi ->

tvr.ro ->
“Povesti din Transilvania” în festivaluri

“Povesti din Transilvania” a primit “botezul“ publicului în două festivaluri desfășurate în luna mai. Primul docu-fiction din si despre Transilvania, realizat de REEA Image Studio, a fost inclus în programul oficial al festivalului Underground de la Arad, http://www.undergroundfestival.ro/site%202009/fprogram.html, vizionarea având loc în data de 22 mai.

În 27 mai, “Povesti din Transilvania” a fost prezentat în cadrul festivalului de film documentar de la Satu-Mare.Primul docu-fiction din si despre Transilvania

Cea mai entuziastă echipă de profesionişti video, media, foto, reunită de REEA Image Studio, a organizat proiecţia primului docu-fiction din serialul “Poveşti din Transilvania”.

Legende şi poveşti din jurul bisericilor de lemn sau inspirate din viaţa unor preoţi de excepţie care au ctitorit aceste lăcașuri de cult sunt prezentate într-o manieră inedită.

Evenimentul a avut loc joi, 7 mai 2009, ora 17,00, la Teatru 74 din Tîrgu-Mureş.Interviuri:

- realitateamures.ro

- cultura.inmures.ro

Articole:

- adevarul.ro

- punctul.ro

- ziaruldemures.ro

- comunicatedepresa.ro

- comunicatemedia.ro

- cotidianul.ro

- zi-de-zi.ro

- stirievenimente.ro

- tvmures.ro

- infoms.ro

- romanialibera.ro

- jurnalul.ro

- punctul.ro